top of page
janske-dekkers-S7zIM4DEteQ-unsplash.jpg

Bredagora

Het Agora onderwijs blijft zich ontwikkelen. Wij willen als Bredagora een paar mooie en nieuwe ideeën toevoegen aan onze school én aan Breda. Hierom is Bredagora uniek!

Schoolhond

Een schoolhond is super leuk. Hij zorgt voor rust, vermindert stress en biedt troost. Hij geeft onvoorwaardelijke liefde en zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen groeit. Hij helpt verlegen kinderen om uit hun schulp te komen en voegt veel toe op sociaal en emotioneel vlak. Daarnaast is het natuurlijk heel erg grappig als hij een keer in de school plast.

Kunstenaar in huis

Bij Bredagora krijgen kunstenaars de kans om in de school te werken. Ze kunnen hun ding doen, nieuwe kunst maken of exposities voorbereiden. De interactie tussen de kunstenaar en de leerlingen is heel belangrijk. Soms geven ze presentaties, workshops of werken ze samen met de leerlingen. Maar zelfs als ze niet direct betrokken zijn, zijn ze al een bron van inspiratie voor de leerlingen.

Inclusief onderwijs

Bij ons is iedereen welkom! We zijn een gemeenschap waar de leerlingen centraal staan en het schoolsysteem zich aanpast aan de leerlingen. We verbinden het leven en leren, zodat het één geheel wordt. Ongeacht je niveau, je uitdaging of je achtergrond. Als we willen voorbereiden op het echte leven moeten we daar ook een afspiegeling van zijn.

Speelse mindset

Leerlingen leren vanuit hun speelse, nieuwsgierige houding. Ze volgen hun natuurlijke drang om te leren en te groeien. Spelen is belangrijk! Het is een mindset, een speelse geest. Van fouten maken leer je! 

Duurzaam onderwijs

Leerlingen leren vanuit een milieuvriendelijk perspectief en ervaren dat alles met elkaar verbonden is. Bredagora zet zich in voor een gezonde balans tussen geven en nemen van onze planeet. Alles en iedereen doet ertoe.

Verbinding met de omgeving

Bredagora brengt leren en leven samen door de stad als leeromgeving te gebruiken. We halen relevante kennis bij ondernemers, bedrijven en instellingen die zich met ons verbinden. Door deze samenwerking krijgen onze leerlingen de kans om hun leerervaring te vergroten met praktische toepassingen en echte wereldervaringen. Zo bouwen we bruggen tussen de school en de bredere gemeenschap, waardoor het onderwijs betekenisvol en relevant wordt.

bottom of page