top of page

Bredagora groeit!

19 jun. 2023

Vorige week woensdag was het evenement Bredagora Groeit. Een avond waar we verhalen konden delen, onze creativiteit konden uiten en nieuwe connecties met elkaar hebben gelegd...

Kunnen jullie de pitches nog herinneren? We hebben van alle pitches mooie quotes opgeschreven!


"We moeten weer terug naar de basis hoe je geboren wordt. Leren zit namelijk in ons systeem. Als dat de basis is, moeten we daarop bouwen."


"Het zou meer moeten gaan over wie je bent en wat jouw plek in de samenleving is."


"Scholen mogen groener, inclusiever en multiculturele! Waarbij je alles in praktijk kunt uitvoeren met een stukje duurzaamheid."


"Een fijne, creatieve plek met genoeg structuur om te ontdekken en fouten te kunnen maken. Dat is de enige manier waarop het brein echt leert."


"Het verschil tussen mogen en moeten, zou er niet 'mogen' zijn"


"En net als je denkt: ‘Dit is te mooi en leuk om waar te zijn!’. Je haalt er nog een diploma."


"We moeten de maatschappij terugbrengen op scholen, misschien moeten we zelfs terug naar geen onderwijs?"


"Breda verdient Agora."


Wat was het fijn om de perspectieven van ouders en onderwijsprofessionals aan te horen en dat iedereen die aanwezig was graag zijn/haar netwerk in wil zetten om het onderwijs te ontwikkelen en te verbeteren. Hierdoor kunnen we de visie van Bredagora nog beter ontwikkelen. We willen iedereen bedanken die op deze avond aanwezig was. Laten we ons focussen op de toekomst en wat we met deze vorm van onderwijs allemaal kunnen bereiken. Met elkaar kunnen we dit!


Wat zou jij met ons toevoegen aan een school als jij mag dromen?

bottom of page