top of page

Bredagora gaat verder

31 okt. 2023

De afgelopen maanden stonden in het teken van de campagne om ouderverklaringen op te halen. Een campagne die nodig is als je in Nederland een eigen school wilt stichten die door de overheid bekostigd wordt.

De afgelopen maanden stonden in het teken van de campagne om ouderverklaringen op te halen. Een campagne die nodig is als je in Nederland een eigen school wilt stichten die door de overheid bekostigd wordt. Aan de basis van Bredagora staat namelijk de gedachte dat we voor een inclusieve school en samenleving gaan waar echt iedereen mee kan en mag doen. Onze manier om iedereen mee te laten doen is om ook iedereen te zien en vanuit de persoonlijke intrinsieke motivatie het leren te starten.

 

Het doel was om 428 ouderverklaringen op te halen. We hebben echt heel veel steun ontvangen, spraken vele enthousiaste ouders en hoorden ook van veel onderwijs- en zorgprofessionals dat Breda hier echt behoefte aan heeft. Onze community is de afgelopen maanden enorm gegroeid blijkt uit de opkomst bij de bijeenkomsten, het aantal volgers op de socials en de traffic naar de website. Helaas blijkt de stap om een ouderverklaring te ondertekenen voor velen te groot. Inloggen met je DigiD, het BSN-nummer van je kind opgeven gaat voor veel mensen te ver. En dan mocht dat ook alleen maar als je kind 10, 11 of 12 jaar is. Daarnaast hoorden we regelmatig dat het "technisch" niet lukte.

 

Op dit moment lijkt het er overigens op dat landelijk geen enkel VO initiatief de drempel heeft gehaald. Volgende week gaan we daarom met een aantal initiatieven in Den Haag hierover in gesprek op het ministerie van onderwijs. 

 

Voor Bredagora houdt het echter niet op hier, ook zonder bekostiging van de overheid mag je in Nederland namelijk een school oprichten, dus wij gaan zeker door! Onder de noemer "Faam Friday" zijn we inmiddels gestart met een coachgroep op vrijdagen in de oude Faam fabriek waar wij onderwijs verzorgen voor kinderen die momenteel vastlopen in het traditionele systeem. Met deze coachgroep kunnen we Breda laten zien wat Agora onderwijs kan betekenen voor de regio. Ook is het een optie om volgend jaar opnieuw een poging te wagen genoeg stemmen te halen.

 

Hoe dan ook; we hebben zoveel mogelijk support nodig als we deze plek voor de Bredase jeugd willen realiseren. Dus neem een kijkje op onze website en laat je e-mailadres achter zodat we je op de hoogte kunnen houden van de activiteiten van onze community. Onze volgende community café avond staat gepland op woensdagavond 29 november (19:00, Faam Fabriek).bottom of page