top of page

Bob Clerkx

Docent & Onderwijsontwikkelaar

Op dit moment maak ik deel uit van het kernteam rondom de opriching/stichting van Bredagora. Mijn functie is meerledig; van informatieavonden over Agora-onderwijs tot campagne voeren, van podcasts opnemen over ons initiatief en onderwijs tot sociale media. Mijn kracht is inhoudelijk en conceptueel.


Binnen het onderwijs ben ik op dit moment verbonden aan Agora KWC te Culemborg en Maas & Peel te Panningen. Verder begeleid ik scholen als extern adviseur op o.a. (taal)beleid, eigenaarschap, differentiatie, herziening van de 2e fase en onderzoekend leren. Dit doe ik meestal aan de hand van het bordspel We Own The School, maar ik geef ook lezingen, workshops en presentaties over hierboven genoemde thema's. Tot slot maak ik deel uit van de raad van advies van de Taskforce Ontwikkelingsgericht Onderwijs.


Waarom ben je bij Agora betrokken geraakt?

Ik ben bij Bredagora gekomen, omdat ik ervan overtuigd ben dat Agora-onderwijs in Breda van ongelofelijke toegevoegde waarde gaat zijn. Ik hoop dat er meerderen in de provincie volgen! Op Agora wordt écht anders gekeken naar het onderwijs en dat is ook als onderwijsprofessional erg uitdagend, prikkelend en verfrissend.


Als je nu een challenge zou doen, waarover gaat deze dan?

Als ik nu een challenge zou mogen doen, dan zou deze challenge gaan over een etno-religieuze minderheid uit Noord-Irak genaamd de Yezidi's. Afgelopen oktober ben ik in aanraking gekomen met hun cultuur en sindsdien ben ik er helemaal door bezeten. Alles wil ik erover weten! Zo zie je, leren begint onder andere bij nieuwsgierigheid…


Bob Clerkx
  • LinkedIn
bottom of page