top of page
4.png

Iedereen kan deel uitmaken van Bredaoga!

Wij zoeken mensen en organisaties die deel uit willen maken van onze community, waar leerlingen op bezoek mogen komen als zij een leervraag hebben, of die bijzondere verhalen of expertise hebben en die willen delen door middel van het verzorgen van een inspiratiesessie, of die als vrijwilliger hun kennis en kunde willen delen met de organisatie.

Agora betekent 'plein' of 'marktplein' in het Grieks, de plaats waar werkenden en lerenden samenkomen. Al sinds de oudheid is de agora het middelpunt van een samenleving en Agora scholen zijn dan ook sterk verbonden met de buurt, de wijk, de samenleving, de community. We dagen leerlingen uit om zelf naar buiten te gaan, of om de wereld de school binnen te halen. Alles wat ze kunnen leren is te vinden buiten de school, in de community. De mensen die ze ontmoeten, de omstandigheden en de dagelijkse gebeurtenissen zijn een onmetelijk rijke leeromgeving. ​

Je steunt ons ook door het teken van een ouderverklaring, zo kunnen wij een Agora school in het voortgezet onderwijs starten. Steun Bredagora hier! 

Kom een inspiratiesessie geven

Een inspiratiesessies is een workshop, excursie, presentatie of lezing over uiteenlopende onderwerpen, waarvoor leerlingen zich vrijwillig kunnen inschrijven. Kinderen weten niet wat ze niet weten. Door inspirerende mensen uit te nodigen om hun kennis en ervaringen te delen, gaan vele nieuwe werelden en perspectieven voor de leerlingen open. Voorbeelden van onderwerpen zijn: de werking van het brein, hacken, gemeentelijk bestuur, handlettering, tennis, presenteren, websites bouwen etc. 

Overigens biedt Bredagora óók inspiratiesessies voor volwassenen aan, kijk hiervoor in onze agenda en meld je aan.

Mail ons via info@bredagora.nl als je een inspiratiesessie wilt geven!

bottom of page